• Flipping the classroom 2.0

  Met de term 2.0 wordt interactie aangeduid. In het begin van internet waren er alleen websites die je kon bekijken (1.0) later kwamen er websites waar je iets op kon doen (2.0), denk hierbij bijvoorbeeld aan facebook. De term 3.0 bestaat ook en hiermee wordt bedoeld dat het hele programma online staat, denk hierbij aan webversies van Word of Photoshop, waarbij het programma zelf op internet draait en niet meer op je eigen computer.

  Flipping the classroom 2.0:
  Flipping the classroom staat voor het opnemen van instructie en die door leerlingen thuis laten kijken, tijdens de les is er dan tijd voor (begeleide) inoefening van de stof. Met de app ‘Touchcast’ kun je interactieve video’s maken. Daarmee ontstaat flipping the classroom 2.0.
  In de video’s kun je interactieve elementen inbouwen zoals een poll, een kaart, een twitterfeed, afbeeldingen, andere video’s of een website. Een leerling kan deze elementen tijdens het kijken van een video zelf bedienen. Antwoord geven op een vraag, een kaart bekijken, browsen op een website. Deze interactie is alleen mogelijk als de video vanuit Touchcast wordt bekeken uiteraard.

  Ik zie grote potentie, zeker voor docenten die zich al bezig houden met ‘flipping the classroom’ en voor anderen is het misschien een mooi instap moment! Aanrader!

  Bekijk het filmpje, deze is nog zonder interactie maar als je de app download en hem daarin bekijkt krijg je een goed beeld van deze innovatieve app!

  Touchcast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *